Care este rețeta unei cariere de succes în domeniul contabil, ce înseamnă să fii profesionist în acest domeniu și cum se poate adapta profesia contabilă într-un context social și economic în continuă schimbare au fost doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul ediției de marți, 10 noiembrie a.c., a emisiunii Profesioniștii, în interes public, difuzată la CECCAR TV. Ediția de marți a emisiunii Profesioniștii, în interes public a marcat și Ziua Internațională a Contabilității, celebrată anual, la nivel mondial, la 10 noiembrie.

Trecutul, prezentul și perspectivele profesiei contabile în contextul accelerării inovațiilor tehnologice și schimbărilor generate de pandemie au fost dezbătute de moderatorul emisiunii, Gabriela Stan, alături de invitați: Florin Toma, expert contabil, președintele Accountancy Europe, și prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, expert contabil, președintele Consiliului superior al CECCAR.

Cu acest prilej, au fost evidențiate rolul profesioniștilor contabili în susținerea afacerilor afectate de pandemie, acționând în calitate de „medici ai businessului”, după cum a punctat președintele CECCAR, și capacitatea acestora de a se adapta rapid la schimbările de paradigmă impuse de evoluția crizei generate de COVID-19. Noile modele de afaceri, bazate pe outsourcing (externalizarea serviciilor), adaptarea continuă la ceea ce înseamnă volatilitatea cunoașterii (perimarea rapidă a cunoștințelor ca urmare a inovării) și ce pot face profesioniștii contabili pentru a rămâne relevanți într-un mediu marcat de schimbări au fost alte aspecte discutate de invitați.

Realizator - Gabriela Stan

Realizator - Gabriela Stan

Absolventă a Facultății de Științe Politice – Secția limba franceză din cadrul
Universității București, Gabriela Stan are o experiență de peste zece ani în relațiile publice, coordonând numeroase proiecte cu largă participare națională și internațională. După un debut în presă, respectiv în radio și televiziune la începutul anilor 2000, Gabriela a dobândit, prin activitatea desfășurată în ultimii 13 ani în cadrul Direcției de relații internaționale a CECCAR, o vastă experiență și cunoștințe în domeniul economico-financiar și și-a perfecționat aptitudinile de comunicare. Vorbește fluent limbile franceză, engleză și spaniolă.

Vezi toate emisiunile